Közösségi oldalak: áldás vagy átok?

Internet és közösségi oldalak nélkül ma már elképzelhetetlen az életünk – különösen mióta az okostelefonok, tabletek és egyéb hordozható készülékek lehetővé teszik, hogy bárhol, bármikor csatlakozzunk az online világba.

 

A közösségi oldalak alapvetően jók és hasznosak. Segítenek a kapcsolattartásban, régi barátok felkutatásában, ismerkedésben, közösségépítésben, programok szervezésében. Híreket olvashatunk rajtuk, elmondhatjuk a véleményünket, találunk rajtuk játékokat, teszteket, eltölthetjük a szabadidőnket velük. Népszerűsíthetjük cégünket, termékünket, és önkifejezésünk eszköze is lehet.

 

Ugyanakkor mint mindennek, ennek is megvannak a veszélyei, hátrányai. Visszaélhetnek adatainkkal, rengeteg időt pazarlunk el, függőség is kialakulhat. Különösen a fiatalabb generáció esetében személyiségtorzulást is okozhat, előfordulhat, hogy zaklatják egymást a gyerekek, hazudnak, sőt elvesztik a kapcsolatot a valósággal.  

 

Összességében véleményem szerint itt is a mértékletességen van a hangsúly, felelősen kell használni ezeket az oldalakat és akkor nagy hasznunkra lehetnek

 

kozossegi-oldal-social-network.jpg